Egy évzáró/tagtoborzó egésznapos buli sok-sok játékkal, feladványokkal, játékos versennyel, amire távolabbról is és akár "csak" nézőként is érdemes eljönni!
Mármint Mindazon Barátainknak, aki kedvelik a logikai és táblás játékokat, szívesen kipróbálnák a játékokat, netán fogadnának a versenyzőkre...
Idén először lesz olyan a verseny, hogy 3 féle, még senki által nem ismert meglepetés-játékban is lehet majd versenyezni... (Mindegyik játékos csak a helyszínen fog találkozni először a játékszabályokkal...)

Belépés díjtalan, de csak előzetes bejelentkezésre kapott meghívóval:
részvételi szándékot itt kérjük jelezni

HÉTPRÓBÁSOK BAJNOKSÁGA 2004!

versenykiírás

A Magyar Táblajátékosok Társasága Egyesület
évente,
december második szombatjára írja ki
a tárgyév legeredményesebb játékosainak meghívásos versenyét.

2004-ben, Budapesten, az alábbi játékokban versengőket várjuk:
amőba, pente, back&back, pikkpakk, pylos, malmok
+ még 3 olyan szabadon választható meglepetés-játékból, amelyek szabályát minden résztvevő a helyszínen fogja megismerni...

2004-ben: december 11. de.10 óra, a Budapesti Játék-klubban
V. ker. Deák Ferenc u. 17.
(a Bp-i Örmény Kultúrális Központ nagytermében!)
A nevezés feltétele, hogy a játékos legalább 30 % teljesítménnyel oldja meg a
2004. évi feladványmegoldó verseny
feladatait.

"Hétpróbások Bajnoksága" (versenyszabályzat)

A verseny, a kiválasztott játékokból, szabad partnerválasztással zajlik. A résztvevők rajtszámot és versenylapot kapnak. A versenylapon mindegyik játékból 3-3 kihívásos párbaj eredményét lehet rögzíteni. Minden nyert párbaj 1 alap-pontot ér. Ám, a verseny végeredményét meghatározó számított eredmény-pontszám ennek többszörösét hozza:

A végső összesített sorrendet eldöntő pontszámba ugyanis, a vívott párbajokért kapott további "trófea-pontok" is beszámítanak, melyek a legyőzött ellenfelek által elért alap-pontok összegével azonosak. (Ha olyan versenyzőt győzött le a vizsgált játékos, akinek nem volt nyert párbaja, akkor "csak" a győzelemért kapott 1 alap-pontot kapja, de ha olyan versenyző trófeáját sikerült begyűjtenie, aki a verseny végéig összesen10 párbajt nyert, akkor ez az egyetlen győzelem 11 pontot ér.)

Mindegyik játékos tetszése szerinti számú partit játszik, de egy játékból csak max. három ellenfelével párbajozhat. Kihívást visszautasítani pedig csak akkor megengedett, ha az adott játékból egy párbajt már vívott, vagy ha abból a játékból már előjegyzésben van versenylapján egy kihívója.

A versenylapon (lásd minta-versenylap) történő javítás kizárást eredményezhet.
A versenylapra mindig csak az ellenfelek írhatnak: a "kihívó" rovatba, ill. az "elismert vereség" rovatba.

A kétlépcsős értékelésben, előbb az elismert vereségek szerinti alap-pontszámot, majd újraértékelve: párbajonként a "trófea-értéket" kell felírni a versenylapokra. Ez utóbbiak összege adja a végső sorrendet.

A Fővárosi Önkormányzat Közművelődési és Tudományos Alapja
50 db Táblajátékos Birodalom CD-t vásárolt,
amikkel a legsikeresebb hétpróbásokat díjazhatjuk!