Nem szégyen az emberiségre, hogy a szinte
megszámolhatatlan sokaságú
fizikai, ügyességi megmérettetés mellett,
csupán 3-4 féle szellemi játékot talált
alkalmasnak nemzetközi versengésre?

Fenti kritika volt a MTTE létrehívásának egyik alapgondolata 1996-ban...

2007. decemberétől gyakorlatilag nem működik az Egyesület...
Az alábbi archív anyag ösztönözhet esetleges újraélesztésre, ill. egyéb felhasználásra...
... esetleg egy >>> 2013. októberi reinkarnáció-hoz...
:-)

>>> Köszöntjük új Vendégeinket !

>>> Üdv' visszatérő Barátainknak! !

székhely: 
tel./fax: 
adószám: 
számlaszám: 
képviselő:  
E-mail: 

1144 Bp., Szentmihályi u. 19.
(36-1) 220-1916
18158050-1-42
17000019-11454678
Dr. Nagy László
nagylaci@jatektan.hu

A szerencsétől független kimenetelű stratégiai táblás játékok jellemzője, hogy egy-egy szűkebb társaságban hamar kialakulnak az "erőviszonyok" és pont a legjobbak mellől tűnnek el a játszótársak, többnyire még az előtt, hogy módjuk lenne meggyőződniük tudásuk valódi szintjéről. 1996-ban abból a szándékból alakult az Egyesület, hogy a fórumot, lehetőségeket, standardokat, működtethető rendszert kínáljon a legkülönbözőbb táblás játékok kedvelőinek a versenyszerű megmérettetéshez és kialakítson egy szakmai centrumot, melyhez lehet és érdemes csatlakozni.
2003-ra nyilvánvalóvá vált, hogy a versenyszervezésnél sokkal hasznosabb az Egyesület "missziós" küldetése: a táblás és logikai játékokban meglévő szellemi örökségünk megőrzése, terjesztése, tanítása. Rohanó világunkból ugyanis, szinte eltűntek a játékmesterek, akiktől megtanulhatják, megkedvelhetik gyermekeink ezeket a játékokat... A 14 év alatti korosztály eléréséhez kézenfekvő, hogy iskolakapcsolatokat keresünk; az iskolai klubokból kiválasztódó és felnövő legsikeresebbek aztán már, az egyes játékok mesterei által irányított szekciók szervezésében, egyénileg is bekapcsolódhatnak a "nemzetközi-professzionális" szintű versenyzésbe.

Az MTTE alapítói "kibontottak egy zászlót" és folyamatosan várják: a logikai- és táblás játékok iránt érdeklődők, a már tapasztalt és a még érlelődő versenyzők, támogatók, klub alapítását vállaló iskolák jelentkezését, akik úgy érzik: egyetértenek céljainkkal, tagságukkal jó ügyet támogatnak, akikkel közösen elérhetnék, hogy a táblás játékokban mind többen leljenek örömöt, sikert, kellemes kikapcsolódást a napi gondjaikból...

*** Alapszabály *** Tagság-Szervezet *** Belépési-Nyilatkozat ***