Kedves Barátunk, Játszótársunk!

Idősebbek emlékezhetnek a viccre. Áll vonat a tajgán, sztrájkol a mozdonyvezető.
Egy kupéban, három féle megoldást javasol a három vezér:
Sztálin (kivégezni és hozni egy másik mozdonyvezetőt),
Hruscsov (egy kerekasztalnál érvekkel győzzük meg, hogy a mi vonatunkon nincs sztrájk),
Brezsnyev (üljünk csak vissza és rángatózzunk, mintha mennénk).

Ezt, a fenti viccben ajánlott "látszatrángatózást" nem megengedve, egyértelmű, hogy a "táblajátékos egyesületesdi" nem játszható szervezett és aktív tagság nélkül.

Az MTTE alapításkori gondolata ma is helytálló: a kézenfekvően adódó kettős szerveződést célozta meg:

Szakmai (gyakorlott játékosok kialakítják / karbantartják a játék- és versenyszabályokat)
és
Regionális (helyi játékmester / klubvezető irányította, önszerveződő játszó közösségek)

Ha ez utóbbiak, megalakítják a "Helyi Táblajátékosok Társasága Egyesület"-eket, akkor az MTTE: ezen egyesületek szakmai és versenyszervező szövetségévé alakulhat át.

A szerveződő klubok ma már gazdag anyagból válogathatnak a " JÁTÉKTAN.HU"-ról, de itt, az MTTE oldalakon, igyekszünk tematikusabb, még jobban használható segédletekbe rendezni a legérdekesebbeket:

a "hírek" rovatban, az MTTE-honlap változásaira, a szervezeti élettel kapcsolatos eseményekre hívjuk fel figyelmeteket.

a "klubok" rovatban, cikkgyűjteményeket, játék-leírásokat, módszertani tapasztalatokat teszünk közzé, különösen a helyi klubok vezetőinek szánva, de a rovat böngészése hasznos lehet minden játék-kedvelő barátunk számára is.

a "játékok" rovatban, azoknak a (legérdekesebbnek tartott) játékoknak a szabálystandard-jait tesszük közzé, amiket (országos szintű) versenyszerű játékra is alkalmasnak tartunk. Számítva arra: hogy ezek, mindegyik játékos klub programjába bekerülnek és így: széles kőrben ismertté válva, tárgyai lehetnek bajnokságainknak.

a "rendezvény" rovatban, MTTE-s versenyeket, bajnokságokat, programokat, bemutatókat hirdetünk meg, de szívesen helyet adunk más játékos szervezetek, klubok rendezvényeinek közzétételére is.

a "versenyek" rovatban, versenyszabály-standardok és ezekkel kapcsolatos fontosabb ismeretek mellett, a klubprogramok színesítésére ajánlott versenyfajtákat, lebonyolítási és szervezési ötleteket ajánlunk.

a "kapcsolat" rovatban, MTTE-rendezvények szervezőinek és témavezetőinek, a szekciók vezetőinek, a kluboknak- és társegyesületeknek az elérhetőségét tesszük közzé.

(*?*) Ha még nem hallottál az MTTE-ről, de felkeltették érdeklődésedet a fentiek, kukkants bele a "toborzó"-ba és a "hírek" aljára archívált 2003.10.18-i "Táblajátékos Kiáltvány"-ba.