A "sulit" első sorban a kezdők szintjén igyekszem szerkeszteni, Mivel magam is nagyon kezdő vagyok, megköszönök minden olyan észrevételt, amelytől jobb és érthetőbb lenne ez az egész... (Nagylaci)

>>>>>>>>>előzményekZillions-suli (0. rész)

eredeti forrás: A "Zillions of Games" honlapja

A regisztrálás-t követően: nemcsak a variánsok indíthatók el, de (elméletileg felső mennyiségi korlát nélkül) sok száz játékot gyűjthetünk össze egyetlen rendszerben a Zillions-játékok folyamatosan bővülő kínálatából.

A Zillions of Games kifejlesztői ugyanis, csak egyszeri "belépő" megfizetését kérik a rendszerükkel készült játékok használóitól. Végletesen leegyszerűsítve, tulajdonképpen "csak" egyetlen játékot, egy "mindent-tudó" táblajátékot készítettek, miközben megoldottak néhány általánosan megfogalmazott feladatot. (Némi túlzással viszont, ez az eredmény a táblás játékok operációs rendszerének kidolgozásaként is értékelhető.)
Megfogalmaztak a táblajátékok kezelésére egy olyan (standard) menürendszert, amely szolgáltatásait tekintve túllép mindegyik korábban ismert ilyen játékon. Elkészítettek egy olyan vezérlő-progit, melyben e szolgáltatások az igény felmerülésekor bármikor működtethetők. Kidolgoztak egy olyan programnyelvet, mely a legkülönbözőbb táblajátékok szabályainak leírására alkalmas.
Összeállítottak egy univerzálisan - minden táblásra - aktualizálható (pimaszul jól) értékelő célfüggvényt és - legalábbis úgy tűnik, hogy jól működik - megoldották az elágazások fájának kiértékelését. Ha pedig már ezzel megvoltak, írtak még rá néhány tucat játékot a teszteléshez... Majd egy hatékony értékesítési módszert választva: feltették kódolt demojukat a Hálóra... és azóta a megrendelőknek folyamatosan küldik a dekódolást elindító regisztrációs számukat...
Remélhetően még egy jó ideig számíthatunk a játékfejlesztők lelkesedésére, akik az új szerszámmal készített munkáikat térítés nélkül kínálják. Ám nem nehéz megjósolni, hogy csodálkozás elmúltával áruként fognak megjelenni a piacon a Zillions-rendszerben írt játékok és talán más felhasználói progik is... Ma csak az új "programnyelv" áru(*), az azzal készített játékok még ingyen vannak.
(*) A fejlesztők honlapján elérhető kapcsolódó szolgáltatások (játékok gyűjtése, rendszerezése, fórumok, ftp-letöltések, help, folyamatos frissítések stb.) talán sokáig térítésmentesek maradhatnak, ha megnyitják az oldalakat a reklámoknak...

Ha már van regisztrált Zillid, akkor a további játékokat válogathatsz a fejlesztőktől ftp-n.

(folyt.)