a "magyar" Malom

Ez is magyar fejlesztés! DR. TICHY-RÁCS ÁDÁM alig néhány éves ötlete nem csupán a malomtáblák számtalan variációját kínálja, de maga a játék is megdöbbentően érdekes lesz.

Mintaként, nézzük az alábbi 7x7-es négyzetes rácselrendezést, melyen (ezt többféleképpen is tehettük volna) úgy jelöltünk ki 21 db mezőpontot, hogy vízszintesen is és függőlegesen is 3-3 db esik egy vonalba.

Ezek, rácsirányú összekötései (lásd vastagon kiemelve) lesznek a "lerakosgatás" utáni játékszakasz "közlekedési utjai", melyeken vízszintesen is és függőlegesen is, mindig mezőponttól-mezőpontig tolhatják el bábuikat a versenyzők.

A játékszabályok változatlanok.

A bábuk darabszámára, a fejlesztő javaslata: 8-8 db, azaz a mezőpontok harmada + 1 db bábu. (Ekkor, itt is megtalálható a biztos döntetlent eredményező stratégia.)

Az alapötlet működik kisebb és nagyobb rácsozatokon is. Folyhatnak a partik előre tervezett táblákon is és úgy is, hogy a partik elején, a játékosok felváltva választanak ki a rácspontok közül egy-egy mezőpontot, persze mindig csak úgy, hogy azokból pont három eshet egy-egy vízszintes, vagy függőleges vonalra.