( 2011.09.01. )

     

  Köszöntelek a JÁTÉKTAN oldalon!

Egyszersmind javaslom, maradjunk a tegeződésnél :-)
Ha "csak" játszani jöttél, akkor >>> >>> innen indulj    (ez a link 2015. 10. 18-tól működik.)

Ha van számtan és mértan, miért ne lehetne    >>> játéktan  is?
Ma is a szerencsés találatnak tartom az "elmetorna" elnevezést, amit úgy tudom, én használtam először az iskolai testnevelés analógiájára, a Magiszter Magazinban javasolva egy interdiszciplináris logikai és táblás játékokkal dolgozó tantárgy bevezetését 1997-ben.
A szóösszetétel elterjedt már a készségfejlesztő képzésben...
Az "ELMETORNA" meg is maradhatna az iskolai tantárgyra és
a tantárgyat tanítók képzésében megjelenhetne a "JÁTÉKTAN", mint hiánypótló új szak...

Nagylaci álmodozik (*)


Régóta tervezem, hogy a Táblajátékosra összegyűlt anyagból összeszerkesszek és az időközben szerzett tapasztalataimmal kiegészítsek egy játékismeretre fókuszáló válogatást.
Rögeszmém ugyanis: "A gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozók köre nagyobb részt egyáltalán nem, kisebb részt is csak meglehetősen felszínesen ismeri a logikai és táblás játékokat.

Máig nincs azonban olyan ismert elmélet, tanrendbe állítható, teljességre törekvő, a teljes játékspektrumból reprezentatív eszenciát nyújtó anyag, amely egyetemi szinten, tematikailag is rendszerezve, továbbadható, pl. a pedagógushallgatóknak."

Abban azonban reménykedek, hogy a JÁTÉKTAN-ra látogató főiskolai-, egyetemi hallgatók mellett, szívesen böngésznek majd gyakorló pedagógusok, szülők, apuk-anyuk nagyik, nagytesók...(*) Felébredtem, de az álom tán folytatódhat a >>> „Táblajáték és nevelés” csoport- ban!Marad a rezsim,
én meg:
>>> törlöm a Játéktant2017. 08.20-ig
még vannak:
 >>> JÁTÉKOK


működnek a:
 >>> LETÖLTÉSEK


és elérhető az:
 >>> MTTE archív


meg a:
 >>>Zillions


 >>>


 >>> személyesek


>>> kapcsolat