a dékán is ember...
Legalábbis, erre gondoltam, amikor 11 hazai pedagógusképző vezetőinek "körlevélben" küldtem el az alábbit. Némi konspirációs megfontolásból, jól látható: "kapják még" címlistával! Nomármost. Ha én, egy ilyen címlistán lennék, biztosan felmerülne bennem a kérdés: "Vajh', mit válaszolhatnak a többiek? Netán, ha kidobom a levelet, kimaradhatunk-e valami jóból?"
Szóval, arra gondoltam, hogy ezzel az egyszerű trükkel rávehetők, hogy egyáltalán belekukkantsanak egy ismeretlen anyagába.
Ez, nem is volt teljesen sikertelen. A meglehetősen részletes látogatás-figyelő serverstatisztikám mérése szerint: a 11 város legalább a feléből többször is belenéztek a (számukra külön könyvtárba tett) pdf-fájlba.
Ha én a címlistán lennék… (persze, hogy bosszankodnék, de) a levelet átadnám az egyik "PityiPalkómnak", aki valami ilyesmit jelezne a főnöke nevében:
"Köszönöm (fontoskodó) Uram, átadtam levelét a szakterületen leginkább tájékozott kollégámnak, aki majd jelentkezik Önnél."
(Dögölj meg, de teljesítettem a CS.V.V.-t, azaz a szokásos "CSinálj Vele Valamit". Aztán, így időt nyerve , majd meglátjuk. Ha van benne valami érték, nem maradunk le róla.) Nem jött be. Egyetlen választ sem kaptam.
Pedig biztosan tudom, hogy több, mint a fele belenézett. Dokumentálva van. Olyanok is, akik 3 hét alatt 6-7-szer is.
No persze, én nem vagyok dékán, hogyan is gondolkodhatnék az ő fejükkel? Biztosan nem menne..., már a tükörbe nézés sem. Hiszem, hogy ilyen feldolgozással, mint a Játéktan jegyzet, ez idáig még egyikük sem találkozott. Jó, vagy rossz? Az biztos, hogy szokatlan..., de az is, hogy munka van benne. (Volt szerencsém látni néhány PHD szakdolgozatot. Dühöngtem már néhány, a szakmának íródott, egyébként a gyakorlatban hasznosíthatatlan "össze-ollózott kutatás" színvonalán.)
BOCSÁNAT! ÉN TÉNYLEG SEGÍTENI AKARTAM.

Ahogy nézem, nem azonosíthatók az lekicsinyített mail-címek.
Nehogymá' személyiség jogokkal is ütközzek!
Különösebben azért, mégsem csalódtam. Voltaképpen ők is azok, akiket minden fórumon sértegetek: Semmit nem tesznek azért, hogy a felvételiző, pályaválasztó mezőny jobbjai kerüljenek az iskoláikba.
Ölég nagy az a tragédia, ami a mai magyar oktatásban..., pusztít...