Kezdőknek: >>> képméretállítás

Vírus
(3x2 féle tábla, 5/7 szín)

StartGame, majd opcióból válaszd a HEX-t, aztán a Layout2-t, hagyd az 5-féle színt...és Let'sPlay!
Válassz lenn, egy olyan színt, ami azonos a pöttyözött mező egyik szomszédjával...
35-ször változtathatod meg így a (lépésről-lépésre növekvő) sziget színét. Ha az egész tábla egyszínűvé válik, akkor újra próbálkozhatsz, de az engedett kattintások száma "Levelről-Levelre" eggyel csökken.

Nagyon jól kitalált, kifejezetten számítógépre kifejlesztett játék, ami gép nélkül (rekvizitekkel) meglehetősen kényelmetlen is lenne.
A Hálón jól követhető volt a fejlesztők előre-haladása. Előbb, egy négyzetes táblán szoliter-leszedősként indult. Majd elkezdték variálni a táblákat: háromszöges, hatszöges, takart mezős..., végül (? legalábbis, most itt tartunk) kitűnően élvezhető páros játékot sikerült összehozniuk. A két átellenes sarokból indulnak a játékosok és az nyer, aki meghatározott lépésszámból több saját-színűt tud elérni, a váltakozva választott színezésekkel.
Ragyogó további ötlet, hogy az ellenfél utoljára használt színe, nem választható. Így némileg kiegyenlíthető a véletlenszerűen kialakított indulási állapot egyenlőtlensége.

Ha kipróbálnád, akkor töltsd le a (funkciócsökkentett) demo-vari (1 MB)-ját. (Picit agresszív, mert minden indításkor fel akar lépni a Hálóra..., de amúgy jól játszható. Egyébként meg, aki megengedheti magának, érdemes "megvásárni", mert eredeti fejlesztésnek tűnik és nagyon sokat tud.)



Korábban, amíg ezzel nem találkoztam, az Atomic volt a kedvencem:>>>