Mahjongg-vari

(ahogy a kínai gyerekek...)

Katt a GameStart-ra. A progi leoszt minden játékosnak 8-8 db lapocskát és kisorsolja a kezdő játékost. Te ülsz alul. Ha sorra következel, akkor vagy azonnal kapsz egy 9. lapocskát, vagy a lent-jobb oldalon megjelenő billentyűk villogása jelzi: ellenfeleid olyan lapocskát dobtak, amiből neked legalább kettő van. Ha a bal oldalira kattintasz, akkor elraboltad a dobottat; ha a jobb oldalira, akkor nem. Ezután neked kell kattintani a kilencből arra a lapocskádra, amit eldobnál.
(Ha már csak egyetlen lapra vársz, akkor a progi felgyorsul és ha neked jön be előbb amire vártál, akkor a jobb oladalt villogó gombra kattintva nyersz. Hogy mennyit, az a kirakott kombinációd ritkaságától függ...)

Katt a HowToPlay-re és nézz bele a lapocskák képeibe: olaj-, atom-, víz-, szél-erőműveket látsz, azok energiaforrásait... Könnyen meg is jegyezheted az értékesebb kombinációkat: egy-fajta (pl.: mind erőmű), azonos színnel jelölt összetartozók (pl.: szél és szélerőmű)... (A fehéreket nem sikerült megfejtenem, kapcsolódhat akár környezet-szennyezéshez is, vagy felhasználási területhez is.) Annyi bizonyos, hogy célszerűbb a szerencsére bíznod azt, hogy mit fogsz gyűjteni (azt, amiből már van kettő), mert ha erőszakoskodsz pl.: egy értékes színsorral, ellenfeleid megelőznek és kezdheted elölről.



itt, meg ahogyan a felnőttek... :>>>