Hejőkeresztúr 2006. május 12. Hétpróbás BajnokságOrszágos nyitottkapus versenyt hírdettünk, hét táblásból összetett versenyt.

Hogy is van ez például egy szépségkirálynő választásnál? Mondjuk "MissWorldUniverse"! Lehetséges, hogy egyik tankörtársam szebb, okosabb, stb. az egész befutott mezőnynél, a megméretettek kialakult sorrendjét mégsem változtathatja meg, ha nem nevezett be a versenyre. Ha világszépe versenyt hírdetünk és bárki számára biztosítjuk azon a részvételt, akkor a győztes címe: "világszépe".
Ennyi.
Ha két iskola tanulói neveznek egy országosan meghírdetett táblajátékos versenyre, akkor a győztesek: "magyar bajnokok", akiknek gratulálunk és hisszük, hogy hallunk még majd róluk:


5.osztály alattiak:
1. Serebrenik Áron 2. Koltai László 3. Serebrenik Ávi
(mindhárman Lauder Javne, Budapest)
4. Mészáros Boglárka 5. Jakab Viktória
(mindketten IV.Béla, Hejőkeresztúr)

Idősebb korosztály:
1. Bucz Gábor (Földes Ferenc, Miskolc)
2. Kupcsok Julianna 3. Vajóczki Nándor
(mindketten IV.Béla, Hejőkeresztúr)
4. Perera Manuel György (Földes Ferenc, Miskolc)
5. Lapsánszky Viktor ( IV.Béla, Hejőkeresztúr )

A mintegy 60 fős mezőnyről, a játékokról, a hangulatról: néhány kép kirakósokban


HELP <<< gyors-kirakáshoz használd a "difficulty / 4 pieces" opciót :-)
Még több kép a "Lauder Javne" honlapján és a "IV.Béla" honlapján


vagy kb. 100 képnyi anyag: letölthető diavetites (5000 kB)


A képek között, a versenylapok értékelése alatt játszott "élő-bábus" Isola, ezen a képen picit retusálva...

A 6x8-as táblán a két játékos, a tábla szélein (hurkapálcával felszerelkezve) a segítők. Lép a táblán a "bábu" és bemondja a blokkolni szándékozott mező "sorát" és "oszlopát", akik áthaladva a táblán, a találkozási pontjukon keresztet alkotva leteszik hurkapálcáikat...


Az Isola játékszabályait lásd itt és ha megszerveznél saját köreidben egy ilyen élő játékot, akkor legalább 80x80 cm-es mezőméretben gondolkozz. (A túl picire sikeredett táblánkon meglehetősen mókás balettmozdulatokkal kerülgették a a hurkapálcákat.)

Az értékeléshez készült egy Excel-tábla, ami folyamatos adatbevitelnél azonnal eredményt ad. A korcsoportos szétválasztásra azonban nem készültünk fel. Pontosabban, a verseny végén döntöttünk úgy, hogy legalább az értékeléskor válasszuk szét a mezőnyt. A továbbiakban a "szabadpartnerválasztásos" mezőnyt is javasolt kettéosztani ("A" és "B" versenylapokkal, már a nevezéskor), hogy az ifjabbak csak egymással játszhassanak.

Az értékelő excell-táblát eléggé "melós" elkészíteni (a mezőhivatkozások ugyanis nincsenek benne a táblázatkezelő funkciókban).

Az alábbi képről, rákattintással letöltheted, amit mi használtunk.A folytatás, a következő verseny Budapesten lesz, október 1-ére tervezzük. A részletek július végére felkerülnek a Táblajátékosra... Mintegy 40 féle játékból választjuk majd ki azt a bizonyos hetet...