Képzeld csak el, ha nagypapád elővehetett volna egy ilyen kis könyvecskét a fiatalkorában kedvelt játékainak leírásával...! (Katt a képre, lapozz bele!)
Ez a 7 x 11 cm-es minikönyvecske játékmestereknek, ill.
leendő játékmestereknek készült, kettős célzattal:
- a már sok játékot ismerőknek egy memoriter-emlékeztető a legérdekesebbekből;

- a kezdők előre haladásának "mérésére", akiknek klubvezetője egy-egy oldalnyi játékszabály alatt igazolhatja: "ez már megvan, jöhet a következő..."

Még van remittendám, ha tetszik:, keress meg...
... vagy abszolút FREE innen letölthetőKi tudhatja, mi lesz 30, 40 , 50 év múlva! Vajon mivel fognak játszani unokáink?
Tedd be a megőrizendő bizonyítványaid közé... Aztán, ha majd unkokáid kíváncsiak lesznek nagyszüleik kedvenceire, akkor biztosan nagyon kellemes időtöltés lesz közösen végiglapozgatni ezt a könyvecskét...

Egy-egy iskolai műhely, egy-egy játékos klub akár néhány éves programot is összeállíthat a könyvecskébe válogatott mintegy száz játékra alapozva úgy, hogy a játékok rekvizitumait saját kezűleg készítik el és miközben jókat játszanak-okosodnak-stb. egy életre szóló, a fiaiknak-unokáikak továbbadható memoriterben gyűjthetik/őrizhetik meg élményeiket.
Az oldalanként 1-1 játék lényegét összefoglaló zsebméretnyi memoriter, egyszersmind kiválóan alkalmas a tulajdonosa játékismeretének "mérésére" is. Játékonként begyűjthető a klubvezető-oktató igazolása a megszerzett tudásról és körvonalazhatók az így mért ismeretszintekhez rendelhető minősítés feltételei.

Nagylaci-szubjektív: a kollégiumi játékos éjszakákból, a védett-szűk környezetből kikerülve, harminc év alatt hozzászoktam, hogyha játszani szeretnék valamelyik kedvencemmel, akkor előtte meg kell rá tanítanom játszótársaimat.
Közben, játékfejlesztőként döbbenten tapasztaltam, hogy még a témával "hivatalból foglalkozók" általános ismerete is mennyire hiányos. Néhány játékötletem kivitelezéséhez támogatót-partnert keresve a hivatásszerűen ebből élők között alig-alig sikerült olyan hozzáértővel találkoznom, aki azon túl, hogy "nagyon tetszik", azt is átlátta volna, hogy
mihez képest újdonság, miben más és miben több a korábbiaknál az, amit éppen mutatok...
Mérhetetlenül gazdag szellemi örökségünket napjainkban olyan vastag por fedi, hogy már egy tucatnyi játék ismeretével is "játékmesterként" kínálhatják animátoraikat a rendezvényszervezők...

A MiniJátékMester 10.000 példányban készült, 2006. szeptember közepétől volt rendelhető a Cogitorg Kft-nél. Privátként, van még remittendám, amit kedvem szerint ingyen osztogatnék minden érdeklődőnek, de sajnos már nincs annyi tartalékom, hogy megtehessem.