( 2011.09.01. )

     


   A Fővárosi Főügyészségnél májusban kezdeményeztem és novemberre (!) már ki is jött
  a Fővárosi Törvényszék 71.P.23.508/2014/5. sz. ítélete: "az MTTE megszünt".

Az MTTE-ben volt szép, volt jó, volt siker is..., de nekem már elég volt.
"Hajrá Magyaroszág! Hajrá magyarok! Magyarország jobban teljesít!" Nálunk már az ovisok is sakkoznak, az ált.isk. 1. osztályától pedig, 2014-től már választható tantárgy a sakk ...
... meg talán a felsősöknek hamarosan: >>> a Darts is...
Az MTTE 1996-os alapítási szlogenje számomra változatlanul határozott "DE ! IGEN !"-nel megválaszolandó kérdés marad: "Nem szégyen az emberiségre, hogy a szinte megszámolhatatlan sokaságú fizikai, ügyességi megmérettetés mellett,
csupán 3-4 féle szellemi játékot talált alkalmasnak nemzetközi versengésre?"A Játéktan oldalt egyelőre nem tervezem tovább frissíteni.
(Barátaim a személyesek között olvashatják apró időnkénti dühöngéseimet...)>>>A NER oktatáspolitikája Hallgasd meg benne: Polgár Judit interjú.

(Mi kell a magyar gyereknek? Egy kis hittan-erkölcstan, egy kis sakk és sok-sok testnevelés. Ezzel lesznek egészséges, munkabíró, a gondolkodást elutasító, engedelmes közmunkás rabszolgák. Kivéve persze a kiváltságosakat. A korai sakk már ovis korban sikeresen riaszt el minden más gondolkodós játéktól, hamar kialakul: "ez nekem magas, ez nem érdekel, ezen gondolkodni kell". A sakk ugyanis szelektál, rétegigény... A kicsiknél akkor is így van ez, ha mesés, csicsás, stb. csomagolással nyeletjük le a pirulát..., mert már egyetlen év alatt elkerülhetetlenül kiválasztódik a magabiztos, sikeres, de szűk élmezőny..., míg a sokasági másik oldalnak egy életre emlékezetes lesz a kudarcélmény: "ez nem nekem való".
Kiragadtam és összevágtam néhány részletet Polgár Judit egyik év végi interjújából...)
Ha keresel valamit és tudod, hogy kb. mikor tettem fel:

                       


  írd be mit keresel:

frissítve: 2015.01.06.
 ÚJDONSÁGOK

 ÚJ óratervek

 ÚJ játékok

 ÚJ személyes


 FÓRUM

>>> kapcsolat


 JÁTÉKTAN-jegyzet


 ÓRATERVEK

 JÁTÉKOK

 SZEMÉLYESEK


2011. előtti archív:

 Táblajátékos

 Zillions

 MTTE