Magyar Táblajátékosok Társasága Egyesület újraszervezése

-2. >>> Az MTTE 1996-ban alakult, 2003-ra az úttörő mag elfáradt. "Temetéssel zsaroltam", megírtam a rekviemet, amire úgy tűnt, hogy elindul az újra-szerveződés. Összeraktuk a programcélt:
helyi egyesületek alapítása, majd a táblajátékos "sportszövetség"-ben egyesítése. Évi 30-50 bemutatóval, 3-4 versennyel, mintha el is indult volna valami jó... Ám mindössze egyetlen helyi egyesület alakult meg..., a hejőkeresztúri. (Csak irigykedtem a GO-sokra, akiknek 2005-ben sikerült a szövetséggé alakulás.)

-1. >>> 2008-ban (úgy gondoltam időlegesen) visszavonultam a versenyszervezéstől, és a "lámpásokat", a pedagógusokat próbáltam "játékismertettel" fertőzni... Mára látom, hogy kevés a játékismeret, több kell.
(Azt is tudni/érezni kell mi mindent kezdhetünk ezekkel a játékkokkal. Ezért indítottam el a JÁTÉKTAN-t.)

0. >>> 2013-ban adminisztratíve még él az MTTE, de öt éve már, hogy az éves közgyűlési jegyzőkönyvekben csak az aktív működés szüneteltését rögzítettük. A 2003-ban írt rekviem szó szerint aktuális ma is:
"... A magam részéről nem titkoltan dühös vagyok és a sikertelenség miatti indulatomban sírva/vigyorgok: 'úgy kell nektek!' Ha tényleg nincs annyi aktív támogató érdeklődés ..., hogy életben maradjon az MTTE, akkor adjuk át a teljes terepet a 'köpj egy hegyeset és nyerj vele egymilliót' játékoknak! Vau! Happy!..."
Lásd részletesen: >>> REKVIEM 2003/2013

1. >>> NEM. Nem kell pénz a Nagylacinak, nem akar tiszteletbeli elnök lenni. Visszavonult a jatektan.hu-ra.

2. >>> IGEN. Máris, azonnal lehet pályázgatni. Lépj be be az MTTE-be, majd alakíts helyi egyesületet, az is lépjen be az MTTE-be, és a pályázatod aláírója máris a 17 éve alakult országos szervezet lehet...

3. >>> Kinek adnám át az elnökséget, az összegyűlt adminisztrációt, a munkát, a ...? Csak annak, azoknak, akiknek a célja változatlanul országos szakszövetséggé növekedni. (Ez nélkül nem látom értelmét.)

4. >>> Amit még tehetek: soros elnökként 2013. november 9-re összehívom az MTTE tagtoborzóval bővített Közgyűlését! Ha részt akarsz venni a megújulásban, akkor október 30-ig jelezz egy E-mailt Nagylacinak.
( >>> nagylaci@jatektan.hu ) A gondolatébresztő-anyagok 15 éve alig változtak, többnyire ma is aktuálisak: